دوره صدابرداری و صداگذاری
مدت زمان آموزش بازیگری : 9 ماه
دوره صدابرداری و صداگذاری شامل : 8 فصل
فصل ها و دروس آموزش صدابرداری و صداگذاری
در این فصل مبانی صدا، فیزیک صوت، عملکردهای صوتی و اصطلاحات صدا همچنین رفتارهای آکوستیکی و عایق های صوتی توضیح داده می شوند و تستی از مهارت های شنیداری شاگردان در تمرین های عملی انجام می گیرد.
در این فصل به تفصیل، میکروفون ها و روش های استفاده از آن ها گفته می شود. میکروفون ها انواع محدودی دارند و کاربران بایستی انواع میکروفون ها را شناخته و کاربری های آنها را در ضبط بشناسند . طریقه میکروفون گذاری درهنگام ضبط بسیار اهمیت دارد که به آن تکنیک های میکروفون گذاری گفته می شود.اگر جایگذاری میکروفون هنگام ضبط درست نباشد، راهی جز ضبط مجدد نخواهید داشت.
(Microphone Preamplifiers and Mixers)
تاثیر انواع تقویت کننده های میکروفون بر ضبط در روزهای اخیر قابل ملاحظه در یک فصل مجزا می باشد.سوالی که معمولا مطرح است میزان دقت ضبط صدا است و از صداهایی که قرار است ضبط شوند چه صدایی در نهایت باید به گوش برسد.میکسرها نبض تمامی ضبط های زنده و استودیویی است، در این فصل پیش زمینه هایی از میکسر توضیحداده می شود و در فصول بعدی به تفصیل مورد بحث قرار می گیرند.
اغلب صداهای ضبط شده، کاملا برای میکس در آهنگ یا صداگذاری مناسب نمی باشند. این اتفاق به دلیل متوازن نبودن فرکانس صدای ضبط شده به خودی خود و یا در مقایسه با صداهای دیگر زیر آن صدا می باشد؛ در این حالت ممکن است صداها خیلی بالاتر یا پایینتر یا بم یا زیرتر از آنچه باید به نظر برسند. اکولایزرها کمک می کنند تاتوازن فرکانسی این صداها ایجاد گردد. همچنین ممکن است از اکولایزر برای اهداف خاصی استفاده گردد، بر ای مثال تلفنی کردن یک صدا یا حذف صداهای اضافه در فرکانس های خاص
کامپرسورها وردی جادویی است که بر صداهای ضبط شده می خوانیم! اصلی ترین عملکرد کامپرسورها متعادل کردن صداهای بلند و صداهای کم نسبت به هم و کم کردن فاصله بین آن ها است.استفاده درست از کامپرسورها کلیدی مهم در میکس آهنگ، صداگذاری و ضبط زنده است.
معمولا مانند تمامی نرم افزارها، این مجموعه نرم افزارها نیز در شروع ساده و کاربر پسند می باشند.ولی در عین حال بسیار مشکل و با کارایی های بالا می باشند.تعدادی تکنیک مشخص وجود دارد که کاربران حرفه ای به کرات از آنها استفاده می کنند که در این فصل به آن ها پرداخته می شود. با این روش ها شما می توانید ضبط های خوبی داشته، ویرایش بسیار ملموس وحرفه ای را تجربه و آهنگ یا صدای ضبط شده را به بهترین حالت ممکن میکس نمایید.
در این بخش به ملحقات تکمیلی نرم افزاری و سخت افزاری که در ضبط، میکس و صداگذاری به عنوان ابزارهای کارآمدمورد استفاده قرار می گیرند پرداخته می شود.برای مثال ریورب را می توان نام برد که به سختی می توان یک صدای پردازش شده که در آن از ریورب های مصنوعی استفاده نشده باشد را پیدا نمود. ممکن است ریورب برای تداعی یک سالن کنسرت استفاده شود و یا برای جایگذاری و رنگ دادن به یک صدا استفاده شود؛ از مهمترین پلاگین های موجود انواع ریورب می باشد که بهترین های آن ها تشریح خواهند شد.
بدون شک شما در آهنگسازی و میکس به سینتی سایزر ها بر خواهید خورد، ممکن است شما از پیش فرض های سینتی سایزر ها استفاده کنید ولی این یک ریسک بزرگ است، زیرا آن پیش فرض حتما توسط افراد دیگر که از شما غیر حرفه ای تر هستند مورد استفاده قرار خواهد گرفت و این به معنای لو رفتن یک صدا از موزیک شماست این فصل به توضیح سینتی سایزرهای اصلی و انواع سمپل های کاربردی می پردازد.سمپل ها ممکن است جایگزین سازهای واقعی یا سینت ها باشند